Обележен је Дан школе

У Првој основној школи у периоду од 24. – 28. априла 2023. године обележен је Дан школе, кроз активности:

  • „Ах, та љубав“ – позоришна представа (Биљана Драгојловић и Јелка Јанковић са ученицима од III до VIII разреда)
  • „Наш начин развијања демократских компетенција“ (Ивана Поњавић и Жикица Симић са ученицима III1)
  • „Спортом до здравља“ – навијамо заједно (Виолета Севић и Борка Обрадовић – такмичење родитеља II1 и II2, у кошарци и „између две ватре“)

Поводом Дана школе у сали Музичке школи изведена је представа „Ах, та љубав“ у којој су учествовали ученици од  трећег до осмог разреда заједно са наставницима српског језика Биљаном Драгојловић и Јелком Јанковић које су и осмислиле ову представу. За сценографију је заслужна наставница ликовног Данијела Васиљевић, а за музику ученик Новак Ђокић.

У оквиру Дана школе обележен је и Дан демократске културе у одељењу целодневне наставе трећег разреда. Ученици овог одељења су са учитељицом Иваном Поњавић направили квиз „Наш начин развијања демократских компетенција“ у ком су кроз игре: укрштеницу, тачно нетачно, осмосмерку, асоцијације упознати са различитим димензијама демократске културе и прецизирање компетенција које ће допринети демократском културном идентитету особе. Добили су потребан материјал да науче и кроз мотивацију и подршку учитељице и наставника показали су велику заинтересованост за реализацију тако да су стекли нова знања о компетенцијама за демократску културу кроз четири димензије: вредности, ставове, вештине, знање и критичко разумевање.

У оквиру обележавања Дана школе и Дана демократске културе родитељи ученика одељења II-1 и II-2, учествовали на пријатељском, међуодељењском, спортском турниру у кошарци (очеви) и Између две ватре (мајке), уз здраво и страствено навијање деце!