„На крилима креативности до великог срца“ – пројекат предузетништва

У нашој школи се од марта реализује пројекат „ На крилима креативности до великог срца“ који има за циљ развијање предузетништва код ученика и подстицање хуманости. Идеја је била да се код ученика подстакне предузетнички дух где ће ученици препознати своје потенцијале и могућности као и пронаћи идеје и ресурсе за предузетничке подухвате и научити технике за реализацију својих пројеката који се заснивају на одређеној потреби коју треба задовољити. У току марта и априла ученици нижих разреда су имали задатак да осмисле и направе различите врсте производа. Дата им је пуна слобода и дозвољено им је да покажу сву своју креативност од првог до последњег корака у реализацији: осмишљавања производа, прикупљања материјала за њихово прављење, прављење производа, рекламни штанд, рекламни материјал(флајери, плакати) и њихова дистрибуција.

Циљ свих ових активности је да се поред учења првих корака предузетништва подстакне и оснажи хумани дух ученика. Планирано је да се сви производи представе и продају на Ускршњам вашару у нашој школи 25.4.2019 од 11 00 до 13 00 и да се сва зарађена новчана средства усмере на куповину потребног школског прибора за ученике наше школе који потичу из непотпуних породица, породица са доста деце и породица слабијег материјалног стања.

За похвалу је да се велики број ученика млађих разреда изузетно заинтересовао за предузетништво и потрудио да максимално да свој допринос развоју своје школе,развоју својих способности и да свим својим могућностима учини да сви другари из наше школе дочекају највећи хришћански празник на најбољи начин.

Школа би тим поводом организовала пригодно дружење  са родитељима ученика којима је намењена помоћ и том приликом би им били уручени ваучери за куповину потребног школског прибора.