Ministarka prosvete posetila osmake u Prvoj školi koji su polagali test iz matematike

U toku je polaganje završnog prijemnog ispita za osmake. U Kolubarskom okrugu završni test polaže 1.342, a u Valjevu 724 učenika osmog razreda.

Danas polažu test iz jednog od pet izbornih predmeta, dok su iz maternjeg, odnosno srpskog jezika, polagali u utorak, a test iz matematike u sredu.

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije dr Slavica Đukić Dejanović posetila je u sredu Prvu osnovnu školu i učenike te škole koji su polagali test iz matematike.

– Ministarka je došla da našim učenicima, koji polažu matematiku, poželi puno sreće i da im da neke sugestije. Završni ispit u našoj školi polaže 129 učenika. Oni koji su izašli na srpski jezik su zadovoljni kako su uradili test, nadam se da će tako biti i po završetku testa iz matematike. Ovo nam je jedna izuzetna generacija, imamo 21 „vukovca“, 73 odlična od 129 učenika i upravo zbog toga nam je drago što je ministarka izabrala i što je došla upravo u našu školu – kazala je Mileva Mojić, direktorka Prve osnovne škole.

Slavica Đukić Dejanović (Foto: Kolubarske.rs)

Ministarka prosvete dr Slavica Đukić Dejanović poželela je osmacima puno uspeha i dobre rezultate na završnom ispitu i da upišu onu srednju školu koju žele.

– Došla sam u ovu školu zbog toga što su prethodnih godina rezultati male mature bili iznad proseka Srbije. Sada kada sam razgovarala sa decom o tome kako su juče uradili srpski jezik, najveći broj je odgovorio da jeste bilo ozbiljno, ali da su uradili jako dobro. Devojčice obično priznaju da imaju malu tremu, čak i danas drugog dana, dečaci tvrde da je nemaju, ali mislim da je svi malo imaju. Značajno je manja danas i sigurna sam da neće uticati na njihova postignuća u izradi zadataka. Bitno je i za roditelje i za sve učenike da znaju da smo svi mi uz njih, da ćemo prvo poštovati njihovo znanje i kada budu stigli rezultati verujem da će najveći broj dece koju sam danas videla biti jako srećno i da će uspeti da upišu onu srednju školu koju žele, a to sam im i poželela – kazala je ministarka prosvete.

Preliminarni rezultati za sva tri testa biće poznati 22. juna, a konačni 25. juna, i biće objavljeni u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna.

Osmake koji su polagali test iz matematike posetili su i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

Preuzeto sa sajta – Kolubarske.rs – https://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valjevo/13902/Minstarka-prosvete-posetila-osmake-u-Prvoj-%C5%A1koli-koji-su-polagali-test-iz-matematike.htm