Обележен Дан демократске културе

У „Првој основној школи“ у Ваљеву 21.04.2022. године обележен је Дан демократске културе. С обзиром да се по први пут у нашој школи организује Дан демократске културе. За ученике од 1. до 4. разреда организован је хуманитарни вашар, турнир у кошарци и масенбал. Ученици наше школе осмислили су и представили различита културна обележја пет земаља: Србије, Енглеске, Немачке, Италије и Шпаније. За родитеље ученика организован је пријатељски, међуодељењски спортски турнир у кошарци за очеве и између четири ватре за мајке ученика.

Припремљен је и „Шарени програм“ у коме су узели учешће и гости школа: основна школа  „Јован Јовановић Змај“ из Новог Кнежевца, основна школа „Жарко Зрењанин“ – Банатско Ново Село и основна школа „Матко Вуковић“ из Суботице, а које су такође укључене у пројекат „Квалитетно образовање за све“. Држење је затим настављено са гостима које смо упознали са знаменитостима нашег града.

Дану Демократске културе присуствовали су Кристијан Рајковић, градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић и начелница Школске управе др Зорица Јоцић.

Погледајте ТВ прилог Ваљево Плус телевизије.